Jaa

19.05.2010

ONKO SE SAKSA PASKA MAA?

Saksan matka oli pikainen tutustuminen tuohon Bratwurstin ja hienojen autojen maahan. Suuntana oli Berliini, jossa retkueen jäsen Tuomo suorittaa salaista työtehtäväänsä.

Matka alkoi Tampereelta Ryanairin melko edullisella lennolla. Lento laskeutui Bremeniin ja Bremenistä alle napattiin Dacia Sandero, jolla huristeltiin parhaimmillaan 170km/h moottoritietä Berliiniin. Aika Berliinissä kului lähinnä maisemia katsellen ja yöelämään tutustuen.

Saksaan kannattaa jokaisen reppurin käydä tutustumassa. Moottoriteillä maisema vaihtuu nopeasti, mutta pienempiä sivuteitä ajellen matkasta saa varmasti paljon enemmän irti. Bensa on saman hintaista kuin Suomessa, mutta ruoka huomattavasti edullisempaa. Döner Kebap maksaa keskimäärin 2-3€, HotDog tyyppisen wurstin saa reilulla Eurolla. 1,5 litran limppari maksoin Lidlissä 50 senttiä pantteineen. 0.7 litran Vodka pullon saa vitosella.

Ei muuta kuin edullinen lento Saksaan ja auto alle. Navigoiminen on helppoa ja kaikki keski-euroopan maat ovat käsilläsi.