Jaa

11.10.2009

NHL -kiekkoa Manhattanilla

Sunnuntai oli paljon odotettu kiekkopäivä. Aamupalat vetäistiin tälle kertaa puistossa, jonka jälkeen päätettiin jakaa porukka sen mukaan mitä kukin halusi tehdä. Jaakko ja Tuomo halusivat sivistää itseään museossa, Tommin, Teemun ja Villen keskittyessä kiertelemään Manhattanin myymälöitä.

Neljän maissa porukka oli jälleen koottu yhteen ja kävelimme samalla kadulla muutaman korttelin päässä sijaitsevalle Madison Square Gardenille. Hallin hyvän suunnittelun vuoksi missään vaiheessa ei esiintynyt oikeastaan minkäänlaisia ruuhkia vaan kaikki pääsivät jouhevasti sisään ja omille paikoilleen. Sisällä jouduimme jakaantumaan jälleen, koska istumapaikat olivat kahdesta eri kohdasta hallia, vastakkaisista päädyistä.

NHL ottelu oli hieno kokemus, mutta hieman olivat odotukset kieltämättä korkeammalla. Kaikkien odottamat cheerleaderit puuttuivat kokonaan, rumpuryhmää ei ollut ja pelin aikana tapahtuva kannustus oli melko vähäistä. Lähinnä muutama kaveri huuteli ajoittain omaperäisesti: "Let's go Rangers!" Pelaajien kentälletulo ja esittely oli hoidettu tyyliin: rokki soi ja kuuluttaja huutaa "And here comes the New York Rangers!" Ei näkynyt liekkejä, stroboja tai savuja niin kuin Suomenmaalla. Pelissä itsessäänkään ei ollut kauheasti jälkipolville kertomista Anaheim oli aivan vastaantulija ja hävisi ansaitusti 3-0. Isot plussat kuitenkin olut, hodari ja popcorn tarjoiluista pelin aikana ja hienoista valotauluvideoista. Eväiden hinnat tosin olivat jälleen Manhattanin tyyliin aika poskettomia: Olut 9,5$, Hotdog 6$, tosin ovathan ne melko hyvin linjassa pääsylippujen kanssa, jotka maksoivat hyvän matkaa toista sataa kappaleelta. Gardenin halli ansaitsee myös tunnustusta, vaikka se varmasti on jo parhaat päivänsä nähnyt on siinä edelleen paljon hyvää. Lähinnä mieleen jäivät hallin katsomon helppokulkuisuus, hyvä näkyvyys kentälle, legendaarisuus ja ystävälliset työntekijät.

Ottelun jälkeen patikoimme ruokapaikan kautta Hotellille valmistautumaan seuraavan päivän matkaan Chicagoon.

Lisää kuvia