Jaa

27.10.2009

Päivä Los Angelesissä

Aamulla herättyämme Teemu oli jo lähtenyt, mutta ei se mitään. Ehkäpä kuitenkin pienehköt kyyneleet saattoivat yrittää kyynelkanavistamme ulos. Nopeahkot television vilkaisut vielä aamusella ja sitten iskimme päivämme tavoitteisiin kuin hai laivaan. Ensimmäisenä suuntasimme LAX:in lentokentän vierestä Beverly Hillssien kautta Walk Of Famelle. Pysäköityämme automme edullisella 15 $ päiväparkkimaksulla lähdimme tallustelemaan pitkin lähes loputonta tähtien kujaa, tuota Hollywood tähtien kunniankatua. Löysimme muutaman tutunkin, esimerkiksi Bill Cosbyn, mutta ilmeisesti kaivertajalla oli ollut pienehkö lukihäiriö, koska tähdessä lukikin Bing Crosbyn. Muitakin kaikkien tuntemia nimiä havaitsimme useita mm. Stan Chambers, Gilda Radner, Tito Puente ja Marilyn Monroe. Taivasteltuamme noita maanpäällisiä tähtiä riittävästi vertasimme ryhmämme pitkäjalkaisimman jäsenen pituutta mm. Samuel L Jacksoniin ja Snoop Doggiin. Suomi voitti! Samaiselta kadulta saimme hankittua myös liput Jimmy Kimmel Showhun, sekä vatsalaukkumme täytteeksi muutamat Gyrokset ja pastaa. Mahtavaa.

Seuraava tavoitteemme olikin nähdä joku kuuluisista suurista elokuvastudioista. Suuntasimme siis kukkulan taakse ja ensimmäinen vastaamme tullut kyltti oli Universalin. Menimme siis sinne. Parkkimaksu 12 $ ja kuulemma sillä hinnalla. (Halvimmalla) joutuisi kävelemään noin 30 minuuttia päästäkseen studioalueelle. Kävelimme noin 5,7 minuuttia ja olimme portilla. 69 $ dollaria, kiitos, oli lipunmyyjän tervehdys. Tosin englanniksi. Olimme lähes varman vastakohtia siitä menisimmekö sisään. Hetken keskusteltuamme totesimme kuitenkin käyvämme sen verran harvoin Hollywoodissa, että teimme sijoituksen. Pääsimme puistoon joka todellakin on elokuvan ja huvipuiston yhteen nidottu oma maailma, tai oikeastaan useita eri maailmoja. Peliaikaa meillä oli vain noin kaksi tuntia joista toisen vietimme studioesittelykierroksella eräänlaisessa autojunassa. Kierros esitteli studioalueen valtavia halleja, sekä mittavia ulkolavasteita erilaisista kylistä. Olimme erittäin onnekkaita, koska eräs silta ei romahtanutkaan altamme, tappajahai jäi vieläkin nälkäiseksi ja Norman Bateskin vetäisi veitsellään muutaman millin ohi. Myöskään Conan O Brian ei selostanut studiokierrostamme. Upeaa.
Viimeisen tunnin vietimme huvipuiston puolella. Ajattelimme aloittaa rauhallisesti Jurassic Park –vesiajelulla. Istuessamme veneessä naureskelimme amerikkalaisten yliturvallista otetta; Turvapuomi kiristettiin kumman kireälle ja hatutkin olisi syytä ottaa pois reissun ajaksi. Little did we know! Liplattaessamme veneellämme hieman lemmenjokimaisissa tunnelmissa (tyttökavereiden ei tarvitse olla huolissaan!) ihastelimme aidohkon näköisiä menneen maailman dinosauruksia. Pulssi taisi sentään nousta jo pelottavimman eliön kohdalla yli 50 lyönnin. Edessämme siinsi kuitenkin epäilyttävän näköinen suihku ja harmittelimme mahdollista kastumistamme. Kastuminen oli kuitenkin murheista pienimpiä päästyämme sumun toiselle puolelle; kiikuimme 25 metrin vapaan pudotuksen huonommalla puolella. Emme muistaneet edes pitää kaikki hatuistamme kiinni kun vauhtimme kiihtyi huimaavaa vauhtia. Huh. Olimme hieman jännittyneitä.

Suurehkon adrenaliinisuihkun jälkeen kiirehdimme seuraavaan vempeleeseen kuin hirvikärpänen päänahkaan juuri silloin kuin et sitä toivoisi. Varoituskyltit Mummy Riden (Muumioajelu) ovella olivat sellaista luokkaa, että nimeltä mainitsemattomat Jäminkipohjalaispojat halusivat leikkiä mieluummin elävää narikkaa ja mennä katsomaan tulitikkuleikkejä. Mummy Riden kyydistä emme kerro sydänkohtauksien pelossa, mutta tulitikut kuulemma syttyivät lopulta. Seuraava ja viimeinen laite oli The Simpsons – simulaattori. Kyseessä oli eräänlainen tarina Simpsonien maailmasta joka vedettiin läpi vuoristoratamaisesti ja vakuuttavasti; suosittelemme! Olimme kuitenkin harmissamme puistonjohtajan viheltäessä pelin poikki. Nälkä kasvaa, jos on syömättäkin. Etsimme siis sopivaa syömäpaikkaa Universalin shoppailualueelta.

Bubba Gump Shrimp Companyn ravintola imaisi meidät sisäänsä kuin Tukian Rapala hauen. Söimme hyvin; hummeria, rapuja, simpukoita, kalaa sekä osan kanasta. Lisukkeina oli riisiä ja perunaa joka jakoi mielipiteet. Juomatkin maistuivat välkkyvistä laseista. Syömisen jälkeen lähdimme kurvailemaan julkkisten asuinalueelle ja pimeydestä johtuen emme nähneet juuri mitään muita kuin portteja. Nyt kuitenkin tiedämme missä esimerkiksi Madonna, Neil, Jessica ja Britney asustavat mikäli joskus joudumme poikkeamaan. Julkkisasuntojen jälkeen kaarreltiinkin jo hotellia etsimään Venice Beachin läheltä. Ei meinannut löytyä, mutta löytyi. Otimme puolen joka ei avautunut rannalle. Halvempi. Nukahdimme.

Lisää kuvia