Jaa

8.10.2009

Matka on nyt virallisesti avattu. Heti Helsinki-Vantaalla totesimme, että reissusta on varmasti tulossa hyvä, kun Janina Fry jonotti edessämme turvatarkastukseen. Maailman pienuus tuli myös todettua kun kaksi puolituttua oli matkalla samalla koneella New Yorkiin.

Lontoossa Ville kokeili mitä mieltä paikallisen karhuryhmän miehet on siitä, kun heitä kuvaa. Pienen kuvien deletointioperaation jälkeen matka jatkui jännittyneen hihittelyn saattelemana.

Lennot menivät ihan mukavasti, tai kovin tyytymätönhän ei voi olla, kun kone pysyy ilmassa. Finnair tarjoili perussuorituksen lentokoneruuassa, American Airlinesin kantaessa pöytään vähän tuhdimpaa jöötiä. Noin 18 tunnin matkustelun jälkeen kumi vinkaisi JFK:lla ja matkan ensimmäinen etappi oli suoritettu.

Lentokentällä paikallinen Homeboy tarjoili kuljetusta hotellille, mutta päätettiin tällä kertaa olla järkeviä ja mennä virallisella keltaisella kulkineella. Ensitunnelma liikenteestä on, että kreikkalaiset ja italialaiset taitavatkin olla ihan rauhallisia sunnuntai autoilijoita Amerikan serkkuihin verrattuna. Moottoritienopeus kaupungissa on ilmeisesti ihan ok. Nyt tiedämme siis että 30mph = 120kmh.

Hotellista tulee mieleen Hollywood elokuvat. Ovesta sisään tullessa vasemmalla on luukku josta intialaistaustainen kaveri jakelee avaimia. Kaikki pinnat melkein seiniä myöden on päällystetty matolla. Huoneet kuitenkin on ihan mukavat.

Illalla pyörähdimme tsekkaamassa Madison Square Gardenin, Empire state buildingin ja jotain muuta lähimestoja. Illallinen nautittiin amerikkalaiseen tyyliin Macissä ja pizzeriassa. Kaikille hampurilaisten ystäville tiedoksi, Big Mac -aterian hinta euroiksi muutettuna 4.30. ja yhden hampurilaisen valmistamiseen vaaditaan 7 heppua.

Unille päästiin puoli kahdeksan aikaa aamulla Suomen aikaa ja ylös noustiin kahden maissa iltapäivällä (paikallista aikaa seitsemältä).

Lisää kuvia