Jaa

28.10.2009

Venice Beachiltä San Joseen

Aamulla heräsimme ja kiiruhdimme hyvälle aamupalalle. Tsekkasimme lähimmän rannan hotellimme pihalta ja hoputimme porukkamme kenties kuuluisimman jäsenen pakkailua, jotta pääsisimme nauttimaan Venetsian rannan kuuluisasta ilmapiiristä; Ulkopunttisaleista ja kuulemma terveyttä edeltävien kasvien poltosta aiheutuvista tuoksuista. Molemmat pitivät paikkansa. Heittelimme amerikkalaista jalkapalloa erittäin ammattimaisesti ja pyörimme rantakaupoissa, tuloksena, yllätykseksemme muutama teepaita. Ranta-alueella ei ollut juuri muita kuin surffarityttöjä ja -poikia. Ainakin osa porukasta olisi saattanut viihtyä jopa enemmän kuin muutaman tunnin. Suuntasimme Venetsiasta kohti Malibua ja edelleen rannikkoa pitkin ylös San Franciscoa. Malibun jätimme mysteeriksi, myös itsellemme.

Suunnitelmissamme olimme kuvitelleet ajavamme kuuluisaa Higway Onea komeassa auringonlaskussa. Todellisuudessa olimme jo hieman aikataulusta jäljessä ja ajoituksemme oli noin 10 minuuttia myöhässä saavuttuamme rantatielle oikopolultamme. Oikopolkumme maisemat olivat onneksi komeat ja pääsimme näkemään ensimmäisiä suuria viinitilojakin. Emme menneet maistelemaan. Näkymät olivat aluksi komeat myös Highway Onen varrelta, vaikkakin aurinko oli jo kadonnut näkyvistä. Hieman myöhemmin tosin totesimme, että jos porukassamme olisi ollut fiksuja ihmisiä emme olisi ajaneet koko matkaa kyseistä tietä pilkkopimeässä, bensan huvetessa. Oli myöhäistä katua ja sitä oli paljon.Katu oli oikeasti todella mutkaista tietä ja sitä riitti vajaan 200 mailia. Matkan teko eteni välillä alle 20 mailin tuntinopeudella, mutta onneksi olotilaamme helpotti se, että maisemat olisivat päätä huimaavia, mikäli vain olisimme nähneet. Olotilamme parani entisestään, kun löysimme vielä bensa-asemankin. Hinta oli tosin jo lähes Suomen tasoa (halvimmillaan bensan ollessa täällä noin 40 Euroopan senttiä litralta). Tunnelmamme hyppäsi jo suorastaan kattoon kun pysähdyimme keskelle pimeyttä ja kuulimme merinorsujen mylvivän. Saatoimme jopa nähdä niiden silmät salamavaloissa.

Selvisimme lopulta hienosti rantatieltä pois ja päätimme jäädä San Joseen yöksi. Sieltä ei enää olisi pitkä matka San Franciscoon ja automme palautuspaikkaan. Kello 23.00 parkkeerasimme automme Hotellin pihaan ja raahasimme kaikki tavaramme sisälle hotellihuoneeseen tiiviimpää pakkaamista varten. Huomenna alkaa matkamme viimeinen etappi San Franciscossa.

Lisää kuvia