Jaa

9.10.2009

Päivä starttasi aamukuuden maissa noin neljän huonosti nukutun tunnin jälkeen, kun sisäinen kello alkoi sanoa että eihän sitä nyt enää kello 13 pidä sängyssä maata. Asiaa auttoivat hotellin tasokkaat 185cm pitkät sängyt, joissa koiranuni maistui.

Aamupalaksi nautittiin kunnon all-american-breakfast läheisessä dinerissa: vaaleata leipää, kokkelia, paistettuja perunoita ja makkaraa. Tuhdin aamupalan jälkeen starttasi Jaakon kartanlukutaitoon nojannut noin 15km kevyt päiväkävely, jonka piti johtaa Times Squarelta Broadwayta pitkin etelä-Manhattanille. Matkalla tuli käytyä Little Italyssa syömässä, Chinatownin kautta Brooklyn Bridgella, ja lopulta päätyen Ground Zeron kautta The Batteryyn, josta piti ottaa lauttakyyti Liberty Islandille. Reissu ei lopulta edennyt ihan lyhintä reittiä, eikä Vapauden patsaalle asti päästy, kun päivän viimeinen lautta lähti nenien edestä, mutta tulipahan nähtyä mestoja. Takaisinpäin tullessa jalat huusivat metroa, jonka kyydissä ajettiin 34 streetille. Päivän päätti käynti Empire State Buildingissa, joka oli lopulta kaiken jonottamisen, turvatarkastusten ja 20$ arvoinen. Maisemat New Yorkin yllä olivat ikimuistoiset auringon laskiessa ja illan hämärtyessä Isossa Ompussa.

Hotellilla oli päivän päättyessä viisi voipunutta matkaajaa, ja päätimme pienen painimatsin jälkeen jäädä yhteisymmärryksessä keräämään virtaa paristoihin lauantaipäivää ja Saturday night feveriä varten.

Lisää kuvia